۳ دیدگاه اشتباه درباره رتبه‌ برتر شدن در کنکور

۳ دیدگاه اشتباه درباره رتبه‌ برتر شدن در کنکور

آیا تا به حال شده که با خودتان فکر کنید که  رتبه‌های برتر کنکور سراسری روزی چند ساعت درس می‌خواندند؟ آیا در کلاس‌های مدرسه شرکت می‌کردند؟  و چطور فعالیت‌های خود را تنظیم می‌کردند که همواره در مسیر پیشرفت باشند؟ رتبه‌ برتر شدن در کنکور چگونه است ؟ 

در این مقاله خواندنی به نقد ۳ دیدگاه شایع درمورد رتبه‌‌ برتر شدن در کنکور سراسری می‌پردازیم و به شما طرز فکر صحیح  درمورد این موضوعات را آموزش می‌دهیم.

 

۱) دیدگاه اول: رتبه‌ برترها  همگی ساعت مطالعه‌ی بسیار زیادی دارند!

این باور، یکی از عمیق‌ترین و آسیب‌زننده‌ترین  باور‌های محدود‌کننده‌ی دانش‌آموزان کنکوری است که برخلاف ظاهر آن نه‌تنها باعث رشد و پیشرفت نمی‌شود، بلکه می‌تواند  انگیزه دانش‌آموزان را با خطر جدی مواجه کند!

ساعت مطالعه‌ی مورد نیاز یک دانش آموز برای رسیدن به نتایج عالی وابسته به عوامل متعددی اعم از هدف و نتیجه دلخواه، سطح دانش فعلی، توان بدنی و ذهنی و   است؛ پس بسیار ساده‌لوحانه است که بپذیریم رتبه‌های برتر همگی ۱۳ – ۱۴ ساعت، مطالعه‌ی روزانه داشته‌اند. اگر پای صحبت دانشجویان بهترین دانشگاه‌های کشور بنشینیم، همه‌ی آنها معتقدند که یک ساعت‌مطالعه‌ی معقول و مناسب به مراتب بهتر از  تعیین اهداف افسانه‌ای و مطالعه‌ی  بدون بازده است.

لیکن بسیار بدیهی است که  یکی از شروط لازم برای موفق شدن در هر زمینه‌ای، تلاش کافی و قاعده‌مند است و نباید انتظار موفقیت را بدون گذاشتن زمان کافی داشت؛ پس وظیفه‌ی هر دانش‌آموز این است  که باتوجه به هدف‌گذاری و برنامه‌ی دقیقی که برای خود تدوین می‌کند، از یک ساعت مطالعه‌ی نسبتا کم و معقول شروع کند و ذره ذره به آن اضافه کند تا به مقدار مناسب (و نه لزوما یک رکورد عجیب) برسد. سعی کنید هر روز حداقل ۵ ساعت و حداکثر ۱۲ ساعت زمان بگذارید.

۲) دیدگاه دوم:  دانش‌آموزان رتبه‌ برتر در کلاس‌های مدرسه حاضر نمی‌شوند!

این باور بیشتر شبیه به یک  توجیه برای رفتار انتخابی ما در قبال مدرسه تلقی می‌شود؛ چرا که حقیقتا در این مورد، هیچ‌گونه اتفاق نظری بین رتبه‌های برتر کنکور‌ ادوار گذشته وجود ندارد!

عده‌ی قابل توجهی از افراد موفق حیطه‌ی کنکور، در کلاس‌های مدرسه شرکت کرده و از مطالب تدریس‌شده نهایت استفاده را کرده‌اند و درنهایت با استفاده از منابع درسی اضافه و رعایت کردن اصول یک برنامه‌ریزی حرفه‌ای ، به هدف خود رسیده‌اند.

این درحالی است که  تعداد زیادی از دانش‌آموزان رتبه‌ برتر هم از شرکت در کلاس‌های مدرسه امتناع کردند و ترجیح دادند که منابع آموزشی خود را از مسیر دیگری (مثل کتاب‌ها، کلاس‌ها و ) تامین کنند.

پس طبیعتا تصمیم «شرکت در کلاس‌های مدرسه» یا «عدم شرکت در کلاس‌های مدرسه» بستگی به روحیات و شرایط شما دارد و به‌تنهایی ضامن موفقیت هیچ‌کس نبوده و نیست و نکته ی مهمی در مسیر رتبه برتر شدن در کنکور می باشد .

۳) دیدگاه سوم: رتبه‌های برتر کنکور سراسری هر روز در حال پیشرفت هستند!

این دیدگاه  در دانش آموزان تلاشگر به مراتب بیشتر از افراد عادی دیده می‌شود؛ چرا که هر روز در حال تمرین برای بهبود وضعیت خود هستند و  باتوجه به این که طبیعتا هرروز نمی‌توانند بهتر از دیروز عمل کنند، ناخودآگاه  دچار این تفکر تخیلی می‌شوند که رتبه‌های برتر  کنکورهای گذشته هر روز درحال رشد بودند و هر آزمون، نتیجه‌ی بهتری کسب می‌کردند.

دوستان عزیز و تلاشگر ویتامین صدی، سیستم موفقیت اساسا به این روش کار نمی‌کند! غیرممکن است که شما فردی را پیدا بکنید که هر روز نتایج بهتری از دیروز بگیرد و هیچ‌گونه افتی در مسیرش اتفاق نیفتد؛ چرا که 

  • هر شخصی در مباحث خاصی از هر درس  قوی‌تر و در مباحث خاصی ضعیف‌تر است.
  • برنامه مدرسه و زندگی روتین هر فرد در بازه‌های مختلف، زمان متفاوتی در اختیار افراد می‌گذارد.
  • شرایط روحی و ذهنی افراد در هفته‌ها و ماه‌های متوالی ثابت و تکراری نیست.

پس انتظار پیشرفت روزانه و  خط مستقیم رشد، بیشتر شبیه به یک تخیل است؛ نه یک باور رشد دهنده و مفید. اما جالب است که بدانید که  اتفاق نیفتادن این مدل پیشرفت، هیچ منافاتی با در مسیر رشد بودن ندارد! وظیفه‌ی ما این است که  پس از شناسایی روش مطالعه هردرس، با یک برنامه‌ریزی  دقیق  و اصولی، اقدامات لازم برای به تسلط رسیدن در مباحث مختلف هر درس را تعیین کنیم و  صرفا همان اقدامات را به درستی انجام دهیم و دائم چشم‌انتظار نتایج نباشیم!

اگر به کارنامه‌ی آزمون‌های رتبه‌های برتر کنکور هر سال توجه کنید، هیچ‌کدام هر آزمون در حال بهتر شدن نبودند؛ بلکه با وجود فراز و نشیب‌های ترازی که تجربه می‌کردند، هرگز انگیزه و روحیه پیشرفت خود را از دست نداده‌اند و همین مسئله، باعث شده که به صورت کلی در مسیر رشد باشند و نقاط ضعف خود را برطرف و نقاط قوت خود را تقویت کنندو به هدف رتبه‌ برتر شدن در کنکور برسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *