اهمال کاری یعنی به تعویق انداختن کارهای ضروری بدون داشتن هیچ دلیل منطقی. اما از کجا بدانیم که ما اهمال کار محسوب میشویم یا نه؟ تستهای متنوعی برای این موضوع وجود دارد اعم از «تست اهمال کاری تاکمن»، «تست اهمال کاری مک لی» و … درست است که همه این تستها مفید هستند و درجایگاه خود کاربرد دارند، اما چرا باید کار خودمان را سخت بکنیم و به ۳۰ – ۴۰ سوال پاسخ بدهیم و نمرهگذاری بکنیم و …؟
دکتر جوزف فراری، استاد روانشناسی دانشگاه دیپائول که بخش قابل توجهی از عمر خود را صرف تحقیق در زمینه اهمال کاری کرده است، لیستی از خصوصیات اهمال کاران مزمن آماده کرده است که کافی است ببینید آیا تعداد قابلتوجهی از این گزارهها درمورد شما صدق میکند یا نه:
– من مرتباً به جلسات و قرارهای ملاقاتم دیر میرسم.
– وقتی دیگران از من میخواهند که کاری را انجام بدهم، به راحتی نمیتوانم به آنها نه بگویم.
– من تا دقیقه آخر صبر میکنم که ضربالاجل کارهایم برسد، زیرا از شکست دادن زمان احساس شور و هیجان میکنم.
– کلی به هم ریختگی و شلوغی اطرافم وجود دارد و من گرایش به بینظمی در محیط کار، خانه و به طور کلی در زندگیام دارم.
– واقعاً تقصیر من نیست که پروژهها را در آخرین لحظه شروع میکنم و به پایان میرسانم. افراد دیگر و کارهای دیگری که باید انجام بدهم مانعم میشوند.
– تصمیمگیری برای من خیلی سخت است؛ من تصمیم گیرنده خوبی نیستم.
– خودم میدانم که باید برای رساندن کارها به ضربالاجل آن، چگونه عمل کنم، اما اصلاً این کارها را انجام نمیدهم.
– برای من خیلی سخت است که از همان ابتدا فقط بخواهم یک کاری را شروع کنم و یا چند تکلیف را همزمان انجام دهم. برای من راحتتر است که از همان اول، هیچ کاری را شروع نکنم.
– به نظر نمیرسد که بتوانم میزان زمان مورد نیاز برای انجام پروژههایم را تخمین بزنم؛ من اغلب کمتر یا بیشتر از زمان مورد نیاز برآورد میکنم.
– برایم سخت است که چیزها را مرتب کنم و سپس کار را شروع کنم؛ بنابراین به سادگی انجامش نمیدهم.
– من تمایل دارم که روی اهداف کوتاه مدت و لذت های فوری تمرکز کنم و واقعاً به فکر نتایج بلندمدتی که از انجام تکالیفم نصیبم میشود، نیستم و آنها را درنظر نمیگیرم.
– افراد میدانند که من معمولاً در هر کاری که انجام میدهم (از هدیه گرفتن تا خرید بلیت کنسرت و بلیت استادیوم ورزشی) دیر میکنم. آنها میدانند که من به سختی کار میکنم و به همین دلیل نمیتوانم سر موقع هم برسم.
– اگر دیگران به من فشار بیاورند که کار مشخصی را تا مهلت معینی انجام دهم، با طول دادن و کش دادن کار واکنش نشان میدهم. چرا که آنها حق ندارند که به بگویند تا چه زمانی وقت دارم که کارم را انجام بدهم!
– زندگی کوتاه است؛ میخواهم همین حالا از آن لذت ببرم.
آیا بسیاری از این ویژگیها با شما همخوانی دارد؟ شاید هم این خصوصیات در خودِ شما نیست، ولی در عوض این ویژگیها را در دوستانتان، همسرتان یا سایر اعضای خانواده دیده باشید. اگر این ویژگیها در فردی رایج باشد، آن وقت میتوان گفت که احتمالاً این فرد یک اهمال کار مزمن است. اما فکر نکنید که داریم درباره یک بیماری روانی مهلک صحبت میکنیم. اهمال کاری یک عادت مخرب است که در بسیاری از ما وجود دارد ولی خبر خوب این است که قابل حل و فصل است.
درمان اهمال کاری
راهکارهای سطحی و گذرا برای غلبه بر اهمال کاری زیاد هستند، اما ما در این زمینه دو راهحل خوب و علمی برای شما سراغ داریم:
۱) خواندن کتابهای معتبر علمی درباره اهمال کاری
شاید پیش از این شما کتابی در این زمینه خوانده باشید که زیاد راهکارمحور یا علمی نباشد و صرفاً حاوی صحبتهای انگیزشی مثل «اگر واقعاً هدفت برایت مهم است، پس باید تکانی به خودت بدهی و برای آن بجنگی» باشد، امامطمئن باشید که همه کتابهای این حوزه این چنین نیستند!
اتفاقاً کتابهای بسیار علمی و درجه یکی در این زمینه وجود دارد که ما ۵ تا از بهترینهای آنها را برای شما جدا کردهایم و در مقاله دیگری به شما معرفی کرده ایم. برای خواندن این مقاله کافی است روی لینک زیر کلیک کنید.
>> بهترین کتاب های غلبه بر اهمال کاری
۲) شرکت در یک برنامه آموزشی جامع درباره اهمال کاری
خواندن کتاب های مربوط به اهمال کاری قطعاً یک راهکار امن و مطمئن برای حل این مشکل محسوب میشوند، اما مشکل اینجاست که بسیاری از ما صادقانه حال و حوصله کتاب خواندن نداریم! حتی بعضی از ما که کتابخوانی برایمان یک عادت مثبت و روتین محسوب میشود هم بعید است که حاضر باشیم بیش از یک کتاب درباره اهمال کاری بخوانیم! (که خواندن همان یکی هم دهها ساعت از ما زمان میبرد و برای کسی که درگیر اهمال کاری است، فعالیتهایی که کمی بیشتر از کارهای روتین روزانه طول میکشند، اصلاً مورد پسند نیستند و زودتر رها میشوند.)
اما اگر به شما بگوییم دوره جامعی برای غلبه بر اهمال کاری وجود دارد که حاصل مطالعه دهها کتاب و مقاله علمی در این زمینه، و صدها ساعت جلسات خصوصی مشاوره و کوچینگ با افراد اهمال کار است و همه این اطلاعات ارزشمند در ۴ جلسه و مجموعاً ۶ ساعت به شما منتقل میشود ، آیا مشتاق نمیشوید که اطلاعات بیشتری درباره این دوره جامع یا بهتر است بگوییم «مسترکلاس» کسب کنید؟
ما در این دوره آموزشی، سفری به دنیای مغز میکنیم و ابتدا با ماهیت و مکانیسم اهمال کاری آشنا میشویم. به عبارت دیگر میآموزیم چه فعل و انفعالاتی در مغز ما اتفاق میافتد که نتیجه آن «به تعویق انداختن کارهای مهم میشود؟»
در گام بعدی، ریشههای اهمال کاری را شناسایی میکنیم و میفهمیم چه تلههای فکری باعث این مشکل میشود و چند مورد از این تلهها در من وجود دارد و باید برای رفع اهمال کاریام، آنها را برطرف بکنم. (در دوره بیش از ۱۰ عامل بررسی میشوند و آموزشهای علمی غلبه بر هر یک به شما توضیح داده میشود.)
و درنهایت بیش از ۱۲ راهکار و تمرین کاملا علمی و قابل اجرا میآموزید که با انجام مستمر آنها، میتوانید فرد عملگراتری شوید و به چالش اهمال کاری پایان دهید.
از شما دعوت میکنیم که اگر ویژگیهای لیست دکتر فراری درمورد شما صدق میکند، همسفر ما در این دوره جامع و علمی باشید. برای اطلاعات بیشتر کافی است روی لینک زیر کلیک کنید:
یک نظر در “تست اهمال کاری | رایگان ولی کاملاً کاربردی”
سلام وقتتون بخیر، این طور که معلومه اوضاع من خیلی خرابه.
تقریبا اکثر این جمله ها درمورد من صدق میکنه. آیا راهکار موثری برای غلبه بر اهمال کاری وجود داره؟